15 Mart 2010 Pazartesi

Siyah Süt / Uçurtma Avcısı

Elif Şafak'ın Aşk kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim.Tüm kitaplarını okumaya karar vermiştim.Henüz sadece Siyah Süt'ü okuyabildim.Uzun süre elimde kaldı.Sonunda bitirdim.Elif Şafak'ın hamilelik öncesi ve sonrasını anlattığı otobiyografik bir kitap.Tüm bayanların okuması gerek bence.Ama ben okurken ara ara çok depresif oldum:)Belki de anne olmadığım için öyle geldi bana ama bilemiyorum..Bağlayıcı, yine okunabilecek bir kitap..
Uçurtma Avcısı'na başladım..Uzun zamandır duruyor dolabımda ama 1 kitabı bitirmeden diğerine başlamadım.70 sayfa falan okudum ve bayıldım.Elimden bırakamıyorum:)Kitabın devamı da böyle bağlayıcı mı merak ediyorum?Filmi de izlesem mi okuduktan sonra??İzleyen varmı aranızda??

18 yorum:

selenimo dedi ki...

kitabın hepsi süper bi solukta okumuştum film o kadar etkileyici değil ama güzel biraz ara verip izlerseniz daha keyifli olur :)
ayrıca aynı yazarın bin muhteşem güneş diye bir kitabı var onu da tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

elif Şafak kitaplarına nedense hiç yanaşmadım. herkes Aşk'ı okuyup beğenilerini yazdığı halde yok ben okumıycam güzel bişeye benzemiyo diyip durdum.
uçurtma avcısı süper bir kitap. çok etkilenmiştim okurken. Hasan'ın başına gelenleri okuduğumda mideme yumruk yemiş gibi olmuş, kitabı bi süre bırakıp kendime gelmeye çalışmıştım.. ama filmi için iyi bir yorum yapamıycam. nasıl yavan bir filmdir o, ve nasıl berbat bir oyunculuktur iletilen.. kesinllikle tavsiye etmiyorum filmini. kötünün de altında vakit kaybı bir film.

Hande dedi ki...

kitabı okumadım ama filmini seyrettim güzeldi. Fakat kitabı okuduktan sonra filmini izleyince beğenmessin sanırım. genelde eksik gibi gelir.

NiLaY dedi ki...

Ucurtma avcisi gercekten bastan sona insani esir eden guzel bir kitap, herkese tavsiye ederim :) tabii ardindan da bin muhtesem gunes'i :)) siyah sut'e gelince benim de o kitabi bitirmem bayaa zaman aldi :) anne olmama ragmen anlatim dilini abartili bularak pek hoslanmamistim..

kupia papalina dedi ki...

2. kitabı Bİn muhteşem güneş...
Bende uçurtma avcısını beğenip diğerini almıştım ama 2. si beni sıktı araya bir kaç kitap koyup sonra okusaydım daha etkilenirdim diye düşünüyorum....

nehircce dedi ki...

Her ikisi de son zamanlarda okuduğum en iyi iki kitap..Uçurtma Avcısını okudukça şaşıracak ve bitirince uzun süre etkisinde kalacaksın, diyeyim de daha bir merak et .. sevgiler :)

kristalkalp dedi ki...

Elif Şafak hayranlığım Baba ve Piç kitabıyla başladı benim,sonra diğer bütün kitaplarını okudum ve gerçekten çok beğeniyorum üslubunu.Araf ve Mahrem de önerebileceklerim arasında.Uçurtma Avcısını da okuyacaklarım listesinde biraz daha öne aldım:)

Paşa dedi ki...

elif şafakın aşk ını okudum bunud tabi ama ben beğenmedim zorla okudum ve çok sıkıldım ..depresyona girdim sandım.

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

elif şafak'ın kitabını bende okumuştum ve ben çok beğenmiştim :) hamile olan yada doğum yapan tüm bayanların okuması iyi olur diye düşünüyorum..
uçurtma avcısını da 2-3 günde bitirmiştim, filmini seyretmedim ama bana gelen yorumlardan kitabın daha ii olduğunu öğrendim :)

assortiek dedi ki...

oo bütün yorumlar uçurtma avcısının muhteşem olduğunu söylüo ki bunu bana aynı yazarın bin muhteşem güneş kitabıda ispatlıodu zaten,ilk alıncak listesinde uçurtma avcısı war benden tavsiye sonrada bin muhteşem güneş'i oku,bide hala okumadıysan aşk'ı muhteşemler..;)

KokoSh dedi ki...

Selenimo sanırım diğer kitabını da okuyacağım ama film hakkında çoğu kişi olumsuzz tepkiler vermiş..belki daha sonra izlerim canım:)

Sevgi'nin G 'si sanırım elif şafak'a bir önyargın var bence bi dene oku derim ama yine sen bilirsin..Hasan'ın yaşadıkları beni de fena etkiledii daha başlardayken bitirince ne hale gelcem merk ediyorum:)

Hande cim dedğin gibi kitaptan sonra film izlenince sığ kalıyor biraz:)acep önce film mi mi izleseydim:)

Nilay'cım dil abartılı evet bnde uzun zamanda bitirdim ama yine de değişik bir kitap değişik bir kurgu hoş yanii..aMa bin muhteşem güneşi de okucam çok merk ettim saol ttlım:)

KokoSh dedi ki...

Kupia Papalina ozaman biraz zaman geçtikte sonra okurumm.ama mutlaka okumalıyım herkes çok övmüşşş cnm

nehircee yapma bunu bana:):)daha bitirmeme çok varr..umarım dedğin gibi olurrr:)


kristalkalp araf ve mahrem zaten listemdee o zaman uçurtma avcısı bitince onlardan biriyle başıyayım cnm saol mucks:)

KokoSh dedi ki...

Paşa bn aşk kitabında değilde siyah sütte bi ara depresyona girdim sandım:)ama elif şafakın kitapları depresif zaten:)

papatya bahçesi keşke bnmde çok zamnım olsada sabahtan akşama kadar okuyup bir günde bitirebilsem uçurtma avcısını:)ama yok puf:(

assotiek yorumlarına katılyıorum güselim

ANTİGONE dedi ki...

siyah süt'ü ben de geçenlerde okudum. bana çok gerçek geldi kitap. anlatımı da çok hoş. uçurtma avcısını henüz okumadım ama tavsiyen üzerine en kısa zamanda ;)

nora dedi ki...

Kitap muhteşem... Hiç sıkılmayacaksınız okurken.. Hatta hiç bitmesin isteyeceksiniz... Kitaptaki bazı sahneler aklıma kazındı resmen, hala hatırladıkça fena oluyorum...

Filmi ise bir o kadar kötü... Kitaptaki bazı önemli sahneler çok geçiştirilmişti.. Filme başladıktan 15- 20 dakika sonra dayanamadım ve bıraktım... Aklımdaki sahnelere ve kitaba saygısızlık etmemek için :D

z e y n e p dedi ki...

kokosh, kitabı bitirmeden filmi izleme derim. ama kitaptan aldığın zevki maalesef filmde bulamayabilirsin. ben de yazdım bloğumda şahane bir kitap. bin muhteşem güneş de çok sürükleyici ama uçurtma avcısı kadar değil bence. sevgileeeeer...

KokoSh dedi ki...

Antigone oku tatlımmm walla çok hoş bnce sen de beğenicenn:)

zeynepcim tavsiyene uyıcam tatlımm filmi sonra izlicemm..bin muhteşem güneşide okuyacaımm..yine post hazırlarım onun hakkındada:)muckss cnmmcım

KokoSh dedi ki...

kitabımı bitirdimm.dediğiniz gibi kızlar çok güzelmişş!!içim de buruldu tabi aynı zamandaa..iyiki okumuşummm...

kaç kişi kokoshlanıyor:)